teisipäev, 17. detsember 2019

Sada salli, tuhat tuju

Lubati lahkesti levitada ja vastata ja kuidagi peab sellel blogil ju hinge sees hoidma, kuni ma ära otsustan, kas ma tahan seda edasi kirjutada või ei. Sedagi teksti olen kaks nädalat rinnal soojendanud. Aga las ta olla. Minna. Mida iganes.

Kelle rõõmuks sa riietud? Enda, oma partneri, kolmandate isikute? 
Jah. Selles mõttes, et jah, ma riietun. Enda rõõmuks, K rõõmuks, sõprade ja võeraste rõõmuks. Kui poleks vaja, üksikul saarel, soojas kliimas, kus pole midagi teravat ja kõik on pehme, siis ei riietuks ka. Aga elu on selline. Las siis teeb juba rõõmu. Mugavusega. Värvidega. Mustritega. Ma kannaks muidu hea meelega ainult musta, aga mu lemmikvärv on vikerkaar, nii et garderoob on kompromiss.

Kas riietumine on sinu jaoks väljakutse? 
Minu riietumisstiil on “kas see on puhas? Sirge ja paras? Katab kõik vahvad jupid ära?” Nii et selles mõttes ei ole. Aga kui oled mitu aastat järjest sügavamasse depressiooni vajunud ja keegi teine majas ka ei märka üleajavaid mustapesukotte masinasse pista, siis on paras väljakutse küll nende üksikute puhaste rõivajuppide kokkuajamine ja -sobitamine.

Sinu stiili-iidol(id)? 
Iidolina ei oska kedagi kuulsat määratleda. Mõned kolleegid on imehea maitsega ja tänaval vahel salaja pildistan kedagi, kellest šnitti võtta. Tavalised inimesed.
  
Sulle pakutakse võimalust tasuta omandada üks riietusese vabalt valitud kuulsa moemaja/moekunstniku loomingust. Niisiis…? 
Kui mul selline võimalus oleks, siis helistaksin mõnele moe- ja stiiliteadlikumale tuttavale ja paluksin abi. 

Mitu paari jalanõusid sul on, kaasa arvatud toasussid ja flipflopid? 
Kahed madalad saapad (pruun, must), kahed u 3-4 cm kontsaga kingad (punane, must), kahed tennised (punased Mustangid, hallid Mustangid), madalad rihmikud, kolmed madalad kingad (pruun, hall, sinine), kolmed tossud (kahed jooksu, ühed jõusaali), kolmed soojad toasussid. Eestis oli põrandaküte ja null paari toasusse. Siin on soojenduseta kivipõrand. Kokku 15. Ei, 17. Kahed varbavaheplätud ka, mis mulle kunagi kingiti, aga mida ei kanna mujal kui ujulas ja sinna unustan alati kaasa panna.

Aga mitu paari kontsaga kingi?
Kahed, 3-4 cm.

Sinu garderoobi kõige kallim ese?
Nahkjope. Plastjope, tegelikult. Mis see enam päris nahast oleks? Aga kuradi kallis oli ikka. 
Ei, pulmakleit oli kallim. Pulmakleidi kohta üsna odav.

Sinu garderoobi kõige odavam ese?
Mida laiemaks ma kasvan, seda laiemaks ema ees kasvab. Vahel käin tema kapis “šoppamas”. Tasuta. Need asjad.

Mida kannad öösiti? 
Pidžaamat. 

Millele sa ei suuda “ei” öelda, kuigi tead, et sul neid kodus kapis rohkem, kui eluajal ära kanda jõuad? 
Sallid... “Naisterahva meel on muutlik, sada salli, tuhat tuju,” leelotas kunagi üks kolleeg, miis, kui tavapärase asemel ootamatult kastanpruuni juuksepahmakaga tööle ilmusin. Hiljaaegu viisin kastitäie sooje ja poolsooje salle pagulaste heategevuskohta, aga ikka on suur (SUUR) sallikorv ääreni.

Kõige maitsetum riidetükk, mida sa kunagi kandnud oled?
Kelle jaoks? Kellegi jaoks on minu maitse kindlasti maitsetu. Eri aja minude jaoks ka. Aga ma ei tegele selliste asjadega, kui on puhas, paras ja katab lõbusad kohad, siis käib küll.

Millist riietuseset sa (enam) iialgi selga-jalga ei paneks, löödagu või maha? 
Ära iial ütle iial. Välja arvatud et valge pulmakleit ilmselt läheks siia hästi.

Milliseid värve sa hea meelega kannad?
Jah.
  
Ja milliseid värve sa kohe kindlasti ei kanna?
Teatud valge ja beeži toonides paistan veel haiglasemalt plass kui tavaliselt, neid ei kannaks. Aga kui on puhas, paras ja... teate küll.

Millisest olemasolevast riietusesemest sa mingi hinna eest ei loobuks?
 
Kõigel on hind. Asjadel vähemalt.

Oled sa endale ise rõivaid õmmelnud? 
Jah. Väga hästi välja ei tulnud, aga kandsin ikka, oli selline eluetapp, hilisteismeiga. 

Räägid ehetest ka? 
Abielusõrmus alati. Fitbit vahel. Terve rida üksikuid kõrvarõngaid, mille paariline on “kuskil”. Ema kingitud värviliste kividega keed-võrud.

Millist dekoratiivkosmeetikat kasutad? 

Mul on kotis üks roheline läbipaistev huulepulk, mis peale pannes roosaks läheb. Ma väga roosat ei kanna, aga äge vidin on.
Hea meelega teeks mingi kena nude asja iga päev, aga ei oska. Ja aega ei oska ka selleks leida muu kaose sees.

Ning last but not least – milline oli sinu viimatine raju imagomuutus? 
Siis kui Erasmuseks minnes poisipea ja tuulitukka tegin? Või erasmusest tulipunase sonksiga tagasi tulin? Või baka esimesel aastal blondi mopi mustaks värvisin? Ammu, sõnaga. Ei viitsi enam.

Ei viitsi enam. Selle lasen oma hauakivile graveerida. No tenía más ganas. Stop the world, I want to get off. Teraapias läheb kenasti tänan küsimast. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar