teisipäev, 28. november 2023

Kus häda näed laita, seal tule ja aita (siin ja mind, palun)

Kuulge, kolm lugejat, tšau! 
Pöördun palvega otse teie poole - äkki keegi on käinud pulmas kunagi või on lihtsalt nutikas või sõnadega osav või teab kedagi, kellelt küsida, kes oleks kunagi pulmas käinud või lihtsalt nutikas või oskab sõnu.

Mis selle asja nimi on, mis pulmas tehakse, kui paar sisse tuleb ja külalised on kahel pool ja tõstavad kaasatoodud lilled üles nagu erm… nagu kadalipp, aga hea ja ilus. Mida sõdurid või korbid mõõkadega teevad ja mõnes USA pulmas kirikust väljuvale või pulmapeolt lahkuvale paarile säraküünaldega?


Frida kindlasti oleks teadnud

Noh, et kui mõni on seda mitmes pulmas näinud tehtavat nagu see olekski kombeks, aga “see lihtsalt on nii, ma ei tea, miks või kuidas seda nimetatakse”, aga tahaks väljamaalastele seletada, mis asi või. Kas teie teadsite, et lilledega pulma minek polegi igal pool tavaline? Vastupidi, väidetakse, et väga tavatu. Aga miks neil lilleneiud siis ikkagi on, kui nad lilleneiud ei ole? 

Üldse on pulmadega sedasi, et need meie eesti omad on paras palagan, nagu rahvateatriskäik. Aga ega teised paremad ole - mõnes kultuuris, kui uhkes kleidis pruute poleks, ei saakski aru, kas on Mari pulmad, vanaema juubel või metsamajandamisühistu direktori pensionile saatmine. Meil vähemalt saab kontvõõras kohe aru, kuhu ta sattunud on.

Aga ikka selle lilletunneli või lillekoridori kohta - misasi see siuke on? 

Ette tänades,
kniks ja kraaps!

5 kommentaari:

  1. Üks lugeja on Fridapildi peale kohe latsis!
    ga hmm, lilletunnelist ma ei tea, ei ole näinud. Hispaanias on nii, et loobitakse roosiõielehti ja riisi, kui pruutpaar kirkust välja astub. Originaalis visati ainult riisi (a la et viljakus, rikkus jne hea õnn saadaks), tänapäeval hakkab see roosiõielehtede asi üle võtma, sest näeb lihtsalt romantilisem välja ja osad kirikud ja linnavalitsused on vist riisi ära ka keelanud). Aga ma ei teagi, kas sellel loopimisetunnelil mingi spetsnimi ka on, pole kuulnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil linnaosavalitsus lubab riisi, paberit, lille õielehti ja muud biolagunevat välisukse juures õues, plasti ja kilelatakaid ei luba kuskil. Seebimulle lubab!
      Aitäh kaasa mõtlemast!

      Kustuta
  2. Esimese hooga ütleks, et võib-olla spaleer - https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/spaleer/1. See on muidugi väga üldine ja ilmselgelt mitte pulma-spetsiifiline...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo! Aitäh!!! ❤️💙 ma armastan inimesi, kes oskavad sõnu! ☺️

      Kustuta