esmaspäev, 2. november 2020

Porikuu kokkuvõte ja veidi kooljakuust



Tegelikult ma tahtsin juba oma sünnipaeval kokkuvotte teha, et jääks enne uut kuud paar päeva uusi plaane teha, aga selavii ja sünnipaev ja torti oli vaja ise teha ja proua Dalloway ütles, et ta toob lilled ise jne jne.





Niisiis, oktoobris:
Jätkub peni õuetreenimine - jep. Helistab iga kord köögiukse juures kellukest, kui vaja välja. Suvel oli lihtne, uks oli nagunii koguaeg lahti. Jalutamas käime muidugi ka, aga härrale on hetkel lubatud max 30 min päevas ja see läheb rihmatreeningule.
Jätkub lapse potiletreenimine - on täheldada teatvaid edusamme. Kuu alguse kriiskavast keeldujast on saanud selline fifty-sixty.
Heegeldan valmis laste kampsid - edeneb. Fifty-sixty.
Et saaks oma salliga edasi minna - valmis!
Ja siis varrukatega sall ette võtta - ühel heal päeval, loodetavasti enne kevadet, saan sellega ka hakkama.
Tuleb käia mõnel koosolekul - käisin see kuu lausa 2 nädalat tööl, enne kui sain ninaneelu testi teha (negatiivne) ja kaheks nädalaks karantiini jääda. Nüüd on muidugi kogu riik jälle kinni. Peale minusuguste, kes ei saa, teevad kõik kodust tööd paar nädalat.
MR viimane kuu kallis hoius - tehtud! Anti kooliküpsuse diplom kaasa, mis siis, et veel potil ei käi.
SM algab nn talvetennise trenn - keeldus. Arusaadav, sest et millalgi on lapsel vaja magada ka ja millal siis veel, kui mitte laupäevahommikul. Trenni jätsime ära, aga millal ta laupäevahommikuti kauem magama hakkab, seda veel ei tea.
SM jätkab koori ja tantsuga - jätkas ja nautis. Kuniks see nädal kultuuriasutused uksed sulgesid uute piiragute tõttu ja trenn-koor ruumi kaotamise pärast teadmata ajaks katkes. 
Minu sünnipäev - leidis aset teatav numbriline vananemine, füüsiliselt ega emotsionaalselt pole täheldanud. Torti sai, lilli ja kingituse ka. Kingitust ise ei teinud.
SM sünnipäevaplaan paika panna - oleks vaja jah, paika panna. Vast kutsume mõne klassikaaslase parki jalutama ja pakume kakaod ja kaneelisaia. Külla ei tohi isegi peret kutsuda, sõpradest rääkimata. Küll aga on igale inimesele lubatud üks oma leibkonna väline kallikontakt (knuffelcontact). Üksi elavatel võib olla kaks sellist. Ju siis peab vihma käes kallistama? Või hotelli minema, need on veel lahti - aga oma söök tuleb kaasa võtta, sest hotellirestod on ka kinni.
Viimane laps hakkama panna (tahan? Ei taha? Ma ise ei tea...) - ei me ette tea, mis elu meil tuua võib. Hetkel pole midagi lisaks toonud.
Loen vähemalt ühe poolelioleva rmt läbi - ja tervelt ühe poolelioleva lõpetasingi. Ja järgmise pooliku ettevõtmise asemel alustasin muidugi tolle sama sarja teisega. (Scythe ja Thunderhead, Neal Shusterman)
Väldin magusat, v.a nädalavahetusel - fifty-sixty
Väldin alkoholi, v.a nädalavahetusel - fifty-sixty
Jätkub peni rihma otsas viisakas olemise trenn - jätkus. Edusamme on näha. Sikutab vähem kui keskmine traktor, mis on oluliselt vähem kui mu eelmised koerad. Aga ta on ka oluliselt suurem kui mu eelmised koerad.
Mõtlen välja, kuidas rohelised tomatid vürtsikalt purki saada - ei jõudnud, enne kui peni terve laari hävitas. Mitte nahka pistes, muud moodi.
Kõrvitsapeenrasse tuleks tulbid hakkama panna - tulbipuudusel läksid kõrvitsapeenrasse talvituma meliss ja kaks portsu piparmünti koos üllatuslille (ema pani kodust kaasa ja luges üles, mis ja kus, aga läks meelest, mis sellest juurikast kasvama pidi. Selgub kevadel!) ja rabarberiga.




Ja veidi kooljakuust ja/või talve-, külma- ja hingekuust.

•Jätkub pisilapse potitrenn
•Jätkub peni rihmatreening
•Algab koolivaheaeg, mida pikendati ühelt nädalalt kahele
•Lähevad lukku ebaolulised poed
•Suure lapse sünnipäev
•Lõppeb koolivaheaeg ja ma ei taha kuuldagi, et ei lõpe, mis siis, et töövihikud pandi igaks juhuks koju kaasa
•Pisibeebi läheb in-stap-klas’i ehk sinna klassi, kuhu aasta jooksul kõik 2018 sündinud kokku kogutakse, kui nad riburadapidi 2,5 saavad
•Käin paaril koosolekul
•Sõidame palju ratastega ja oleme väga buiten-familie, nui neljaks
•Ärajäänud tantsutrennid proovime ise peatselt seitsmesega ära kombineerida, ei, kombineerimegi ise ära, sest there is no try, only do
•Loen kaks pooleliolevat raamatut läbi
•Eestist saabub 28 kg jagu pakki
•Vaatame ja ootame ja otsustame, mida jõuludega teha, millal ja kuidas või kas üldse katkuajal reisida
•Kirjutame kirja sinterklaasile, keda on oodata 5.12 (ööl vastu 6ndat, ma saan aru)
•Korjame kokku halloweeni-koletused (juba jõudsin ära teha)
•Puistame laiali jõulukaunistused
•Peame hingedeaega





2 kommentaari:

  1. Potitreeningu osas... Me alustasime kevadel ja läbitud on järgnevad faasid:
    Kriiskav keeldumine
    Okei, istun ja kuulan raamatulugemist
    Potil istumine on raamatute kuulamise koht
    Keeldun
    Keeldun
    Olgu, istun, aga jooksen kohe minema
    Keeldun.

    Mänguväljakul rääkis üks, kuidas ta oma poja nädalaga ära treenis. Mul pidi nutt peale tulema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu kohe-seitsmene oli ka imelaps. Vanaema tuli meile nädalaks külla, enne seda oli laps kriiskav keelduja ja pärast jäi ainult öine mähe.
      Kahjuks pisike ei allunud isegi vanaema maagiale, meiepoolsetest provokatsioonidest hoolimata. Veel, vaevalt et ta mähkmetes ülikooli läheb. No ja kui lähebki, siis saab ka hakkama. Igaüks on omamoodi eriliste vajadustega.

      Kustuta