teisipäev, 6. juuli 2021

Vastutulelikud lapsed

Nüüd on selgus majas.

Need, keda ma lapse kirjelduse ja pildiotsingu järgi esialgu ja ekslikult leevikeseks ja hiljem punarinnaks pidasin, needsamad, kes meie aia kuuse otsa, harakatest paar korrust madalamale pesa punusid, on nüüd oma-silm-on-kuningas ja siutsu äpi abil osutunud laulurästapereks. Umbes neli-viis pisikest halli tompu hüppasid kuuseokste vahel paari nädala eest üles-alla.

Laulurästad.

Ja kuidas ma seda muidu teaksin, kui mu järeltulija väga vastutulelikult oma ööund kahes osas ei magaks.

Kuidas ma muidu oleksin kell pool viis hommikul seda kõrvulukustavalt valju ja väga spetsiifilist laulu oleksin kuulnud?

Õnneks saab akna kinni panna, kui sellist pidu akna taga peetakse.

Laulurästad.

Pakime asju. Reedest pühapäevani elame autos.
Tagasi alles pärast kaitseväe orkestri viimast suurt etteastet.


Raamatulugemine edeneb.
Loen kõike korraga, et poolikud enne pikka puhkust läbi saada. Eestisse pole neid poolikuid mõtet kaasa võtta, sest et sealgi riiulitäis ootel ja raamatupoed ihkavad rüüstamist.

Suvekunst jõudis ka kohale.


Kestab umbes 2 nädalat ja neid on 4tk. Jagub kenasti kogu suveks.

Pisipojakesest on sirgumas teismeline. 








Omarõdutomateid ilmselt enne augusti lõppu ei saagi, pole veel punaseks läinud ja reedeks ilmselt ei lähe ka. Välja arvatud see roheline sebratomat, see ei lähegi punaseks. Aga valmis pole sellegipoolest.
Suvikõrvits ei ole ka nii uhkelt puhkenud kui eelmine suvi.
Vähemalt oleme saanud terve saagi maasikaid (millal neil tutid tuleks maha lõigata? Vist alles vastu sügist?) ja kaks satsu kurki! 

Oo ja mu suvesibulalilled jäävad ka nägemata! Kurb.

Järgmisel aastal panen ainult ühe tomati kasvama ja võtan selle kodumaale kaasa. Ikkagi oma.


Juhuks kui veel küll ei saanud. A. Dore. A. Ble.


4 kommentaari:

  1. Mm, raamatupoodide rüüstamine, jaa! Mu esimene röövretk pidi sel nädalal juba aset leidma, aga no teadagi, mis juhtus... Mõtlen jätkuvalt, et tea kas peaks mingi nimekirja kokku panema või lähen lendan lihtsalt toorelt peale ja vaatan, kas lõpuks kõik, mida ma tahtsin (and then some) kotis on.

    Saaks ka autoga minna... Kohe kaoks see kaaluprobleem. Ehkki 3x23 kg pole ka just vähe :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga ehk hoopis nii, et ühe korra lendad peale ja uurid ja puurid ja siis teises poes vaatad neid, mis puudu. Ja kolmandas... 🙈

      No autoga minna ju SAAB mandri piires ikka 😁 aga see on väheke ebainimlik, tõepoolest. Me saame vähemalt ööd veeta liikuvas hotellis (⛴).
      Meie vahet sõelub mitu eesti-väljamaa kaubikuteenust, millega vahel oleme, kui lennukiga käidud või pole ammu käinud, kaste lasknud saata. Kilohinnaga :D aga hind on mõistlikum kui ise raamatuid siia tellides.
      Autoga käies on alati tunne, et ruumi on nagu muda. Aga pakkides selgub, et ikkagi on piir ees.

      Kustuta
    2. No ega ma ühe röövretkega piirdu ;) Ja no saab jah, aga 10-kuusega ei hakka sellist jura ette võtma kõikide närvikava huvides... ma peaks uurima neilt kohalikelt, kel fesar on, et kas nad saaks otsida-uurida selle kaubikuteenuse kohta. Meil küll pole päris selline kant, ma kardan, kuhu tuldaks või mis teele jääks, kui kuhugi mujale mindaks.

      Kustuta
    3. 10kuusega saaks vast vankriune ajal kergemini, aga kui seal kõrval teine püsimatu pisike ka on, siis on tõesti parem närvikava esikohale seada. Mul oli ka kunagi selline 😁 aga ei prioritiseerinud ja läind ta ongi!

      Kustuta