reede, 4. juuni 2021

Kolmelapsepoliitika

Hiinas on nüüd ka kolmelapsepoliitika nagu Eestis! 




Hiina ühelapsepoliitika, teadupärast, oli enamik ajast põhimõtteliselt kahelapsepoliitika. No et kui sa elad maal (vs ülitiheasustusega linnas) ja esimene laps on tüdruk või on ema-isa (muud variatsioonid teemal “armastus ja pere” on seal eeldatavasti suur ei) mõlemad ainsad lapsed või esimene laps sai noorelt hukka või on vaimselt või füüsiliselt ebastandardne või mõni muu neist vähemalt 22st erandist, mis võimaldas teise lapse ka saada.


Ühelapsepoliitika kõigi jaoks


Aga kui erandit muidugi ei suutnud välja keerutada, siis said trahvi või sundsteriliseeriti või leiti mõni muu piinamismeetod.


Sellest isegi veel hullem


Neil viimase lõigu kannatajatel oli kindlasti hea meel, kui 2016 hakati laiemalt teist last lubama. Näe, mul lõigati emakas välja ja sulle tahetakse vaat et peale maksta sama asja eest. Ja nüüd siis lubatakse kolmandatki (eeldusel et ema-isa (vt eestpoolt) on abielus), sest miskipärast ei hakanud neid teisi lapsi tulema nagu Vändrast saelaudu. Kust need kolmandad siis nüüd tulema peavad? Eelmisel aastal sai veel üle 20K trahvi sellise nalja eest. 




Eriti hea oleks, kui Hiina hakkaks nüüd kolmanda lapse pealt preemiat maksma a la Eesti (mitte enam nii) uus lapsetoetusesüsteem. Maksusoodustused ja koolitussooduatused on juba olemas. Aga tublile pioneerile võiks ikka preemia ka olla. Tuusik või, ma ei tea, palju pappi.



Siia perre kolmandat vist siiski ei tule. Isegi mitte tuusiku eest ei õnnestuks ilmselt enam leida mõnda munarakukest, mis oleks huvitatud arenema pidevat eksistentsiaalset ängi kogevaks olendiks. Good call, little eggo. Good call.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar